Αναστασία Ξενοφώντος Γαϊτάνου  ΑΡΧΙΚΗ | ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ | ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 

 
 

 
 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΘΕΑΤΡΟ | ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ | ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ | ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΕΡΙ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΑΦΗ

 
     
 
  Λέσχη Βιβλίου Αραδίππου - Τρίτη Χρονιά  
 
1η Συνάντηση: 2 Οκτωβρίου 2019   Βιβλίο: Άννα Καρένινα του Λέων Τολστόη
Τα βιβλία ανοίγουν τις κλειστές πόρτες του μυαλού και της ψυχής.
Το διαπιστώνουμε κάθε φορά που συναντιέται η μικρή μας παρέα.
Έτσι έγινε κι αυτή τη φορά. Σε ένα μαγικό περιβάλλον -τα βιβλία δένουν με τα λόγια μας και μοιάζουν να μας ταξιδεύουν σε γλυκά μονοπάτια- μιλήσαμε για ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, την Άννα Καρένινα του Λέων Τολστόη.
Όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες μοιάζουν η μια με την άλλη, η κάθε δυστυχισμένη όμως είναι δυστυχισμένη κατά τον δικό της τρόπο.
Κάπως έτσι ξεκινά το μυθιστόρημα του Λέων Τολστόη και αμέσως καταλαβαίνεις το βάθος και την αξία του συγγραφέα.
Η Άννα Καρένινα δεν είναι απλά ένα βιβλίο, είναι ένας κόσμος από πολυσύνθετους χαρακτήρες, από ιστορικά στοιχεία μιας Ρωσίας που δεν γνωρίσαμε ποτέ και γεμάτος με τις αλήθειες της ζωής που μας απασχολούσαν και θα μας απασχολούν όσα χρόνια κι αν περάσουν. Τώρα ξέρω την έννοια της ζωής μου, λέει ο Λιέβιν -ο αγαπημένος μου ήρωας- προς το τέλος του βιβλίου, είναι το να ζω για τον Θεό, για την ψυχή.

https://www.youtube.com/watch?v=Z-nyXX5zOLg
 
 
 
2η Συνάντηση 2019   Βιβλίο: Αλήθειες και ενοχές, Λίαν Μοριάρτι, Εκδόσεις Ψυχογιός
Στη μυθολογία οι Ερινύες ήταν χθόνιες θεές που κατοικούσαν στον Άδη. Καταδίωκαν όσους είχαν διαπράξει ηθικά εγκλήματα και τους τιμωρούσαν με φρικτά βασανιστήρια ή ακόμη και με θάνατο. Με τις ερινύες και τις συμφορές καταπιάνεται η Λιάν Μοριάρτι αφού όπως λέει και η ίδια Δεν υπάρχει καμιά ειδική προστασία, όταν περνάς την αόρατη γραμμή από τη συνηθισμένη σου ζωή στον παράλληλο κόσμο που συμβαίνουν οι τραγωδίες. Ήταν μόνο μια στιγμή όταν συνέβη αλλά αυτή η στιγμή ήταν αρκετή για να στοιχειώσει όλους τους ήρωες. Η Μοριάρτι κεντά την ιστορία της. Με κάθε βελονιά αποκαλύπτει έναν κόσμο μέσα στον οποίο τα συναισθήματα και οι σχέσεις στροβιλίζονται και σε κρατούν σε αγωνία μέχρι την τελευταία λέξη.
 
 
Το κορίτσι που άφησες πίσω της Jojo Mois 26 Φεβρουαρίου 2020 Λέσχη βιβλίου Αραδίππου

Λέσχη βιβλίου. Αν και αργοπορημένα, κόψαμε τη βασιλόπιτα μας και ευχηθήκαμε μια χρονιά γεμάτη βιβλιοσυγκινήσεις. Αυτή τη φορά ξεκινήσαμε με ένα βίντεο αφού το βιβλίο που μελετήσαμε μας πήρε πολύ πίσω στον χρόνο. Συγκεκριμένα στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Jojo Mois έγραψε ένα μυθιστόρημα, Το κορίτσι που άφησες πίσω, που μας καθήλωσε. Με πισωγυρίσματα στον χρόνο μας απόδειξε ότι η πραγματική αγάπη βρίσκει διεξόδους στα αδιέξοδα. Κάποια στιγμή η συζήτηση ξέφυγε από τις σελίδες του βιβλίου μα όλως παραδόξως δεν μας ενόχλησε καθόλου, αφού αυτή είναι η μαγεία του βιβλίου. Σε παρασύρει και γίνεται μέρος της καθημερινής σου ζωής